Pressemelding:LE PONT SOSIAL. OF TWO

Nullohm har i samarbeide med franske OIDEM installert den interaktive lys-installasjonen Of Two på Passerelle Simone De Beauvoir beliggende foran nasjonalbiblioteket i Paris.

Der vil den være en del av Oidem Artistic Researsh Studios kulturelle satsing The Social Brigde med installasjonen Of Two hvor temaet er den sosiale bruk av de offentlige rom.

Interaksjons designet er en fortelling om folks bevegelser på broen med sine buktende plan, en arkitektur tegnet for å skape rom og arena for opplevelser.

Sammen med vår Paris baserte partner Oidem har vi designet en leken installasjon som tar i bruk digital teknologi, sensorer og radionettverk for å skape lys som understreker arkitektene Feichtinger sosiale ideer.

Førtifire røde lysdiodelamper i form av to søylerader med vår Resonance System er programmert til å følge fotgjengerne ved å skape en bølge av lys foran og bak slik at broen vil fremstå med en rød glød som yrer av liv og forsterker dens rolle som landemerke i Paris.

Installasjonen vil bli brukt som ett bakteppe for en rekke kulturelle events som skal finne sted på broen gjennom de tre og en halv månedene utstillingen varer.

 

Nullohms utvikling av Resonance systemet har i mottatt støtte fra Innovasjon Norge og Norsk Kulturråd som en del av arbeidet med vår produktportofolie Respondent Elements som har mottatt stor interesse internasjonalt. Vår designfilosofi er å utvikle intelligente systemer som tilbyr nyttebelysning, men også energisparing, trygghetsskapende effekter og inspirerende miljø.

Of Two er da også en fullskala prototyp på en belysnings filosofi for fremtidens smarte byer, og skal lede til utviklingen av ett industrielt designprodukt med innovative kvaliteter ved å være ett såkalt Internet of things (IOT) produkt.

Prosjektet er en del av to festivaler; innovasjons festivalen Futur en Sein i slutten av juni, og den internasjonalt anerkjente kunstfestivalen Nuit Blanche i oktober.

Installasjonen åpnet for publikum Lørdag den 23 juni, med bla performance av Compagnie Karine Saporta, og vil vare frem til 6 oktober.

Photo© by: Gilles Gallois